Περί Σουρικάτας - Suricata
Πληροφορίες για την Σουρικάτα
Suricata, Andros, Σουρικάτα, Σχέδιο, Ευτυχία,, Ηλιάδου
18859
page,page-id-18859,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Περί Σουρικάτας

Γνώρισέ την καλύτερα

Έι! Ψιτ! Με λένε Ευτυχία Ηλιάδου, αλλά με φωνάζουν και Σουρικάτα. Σχεδόν κάθε μέρα σχεδιάζω και ακούω μουσική. Εκτός από το να σχεδιάζω μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες, να διαβάζω βιβλία και παραμύθια. Αγαπημένο μου βιβλίο είναι «Η Πόλη και τα σκυλιά», του Mario Vargas Llosa και αγαπημένος μου παραμυθάς-εικονογράφος ο Oliver Jeffers. Δυσκολεύομαι πολύ να διαλέξω αγαπημένη ταινία, όπως δεν μπορώ να διαλέξω αγαπημένο ζωγράφο-σχεδιαστή ή αγαπημένο χρώμα. Όμως, μπορώ να πω με σιγουριά ότι λατρεύω τις κινηματογραφικές αφίσες του Saul Bass.

Κολυμπάω χειμώνα-καλοκαίρι και τρέχω τακτικά. Η Άνδρος είναι το ιδανικό μέρος, γι΄αυτές τις δραστηριότητές μου. Αλλά ταυτόχρονα το νησί αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλά από τα σχέδια μου.

Έχω σπουδάσει Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχω κάνει μεταπτυχιακό στις Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συνεργάζομαι με άλλα γραφεία και επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας πλήθος διαφορετικών projects. Αν θες να μάθεις περισσότερα για τη δουλειά μου και το τι μπορώ να κάνω, διάβασε παρακάτω.

Graphic
Standout Design

Σχεδιάζω γραφικά, έντυπα και λογότυπα με διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα την περίπτωση. Πάντα τηρούνται οι βασικές αρχές της οπτικής επικοινωνίας και της σημειολογίας. Χρησιμοποιώ συχνά έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα και γραμμές. Τα τελικά σχέδια έχουν στόχο να αποτυπωθούν στο μυαλό του παρατηρητή.

Illustration
Standout Pictures

Ετοιμάζω εικονογραφήσεις για αφίσες, συσκευασίες, εξώφυλλα, διαφημιστικές καταχωρήσεις και παραμύθια. Πολλές φορές επιλέγω να συνδυάσω την ακουαρέλα και τις κηρομπογιές με ψηφιακά σχέδια. Ο πριμιτιβισμός και ο φωβισμός είναι δύο από τα καλλιτεχνικά κινήματα που με έχουν επηρεάσει πολύ στον τρόπο που σχεδιάζω, αλλά πολλές φορές επιλέγω να σχεδιάσω με απλά σχήματα και πλακάτα χρώματα.

Digital
Standout Websites

Δημιουργώ δικτυακούς τόπους με στοχευμένο περιεχόμενο, κατάλληλα συνοδευτικά γραφικά και φωτογραφίες. Προσέχω να υπάρχει πάντα υψηλή ευχρηστία και λειτουργικότητα, αλλά με ενδιαφέρει να προκαλούνται θετικές συναισθηματικές αντιδράσεις στον χρήστη.